facebook-domain-verification=ixr9kfz06vjru08ae5qbu3y89lg1y9 ixr9kfz06vjru08ae5qbu3y89lg1y9 „Усещане за жена“ – есенен ритрийт със специални стречинг занимания
top of page

„Усещане за жена“ – есенен ритрийт със специални стречинг занимания

Преди да се отправим към нашето есенно танцово пътуване, нека ви запознаем с част от заниманията, които нямаме търпение да споделим с вас на живо.

С удоволствие припомняме за самото събитие, като стъпка по стъпка и воал след воал ще разкриваме подробностите за него.



Част от усещането за жена е онова чувство за ефирност и гъвкавост, което позволява на тялото да се движи леко като вода в река. Може да се доближим до подобно усещане със стречинг занимания, които ще са част от тематичния ни ритрийт.

Терминът идва от английското stretching, буквално преведено като „разтягане“. Някои определят стречинга като европеизирана йога, появила се първо в Швеция и разпространила се от там по цели свят. Невъзможно е да се открие този пръв човек, който популяризира този вид гимнастика, но безспорно ползите от нея са многобройни.

Ето и някои от положителните страни на стречинга:

-Повишава оптималното движение на ставите. Те укрепват и стават по-малко податливи на навяхвания.

-Увеличава се гъвкавостта на тялото, издължават се мускулните влакна и се подобрява общия тонус на организма.

-Стречингът е най-лесният и полезен начин за понижаване на стреса, ускоряване метаболизма, редуциране появата на целулит и задържане на течности.

- Подобрява координацията на тялото.

- Поддържа мускулите.

- Профилактира преждевременното стареене на ставите.

- Спомага за външна привлекателност.

По време на ретрийта, в който сме предвидили три занятия по стречинг, ще имате възможност да проследите моменталните ползи на метода. Нашият професионален инструктор, Виктория Сиракова е подготвила програма, която ще може да прилагате после и у дома, за ежедневна поддръжка на гръбнака и цялостно огъвкавяване на тялото.

Но преди това, запознайте се с Виктория:

Виктория Сиракова е страстен танцьор, който не спира да експериментира с движението. Посветила е себе си на танца и спорта. През 2012 г. се запознава с трайбъл фюжън и от тогава обикаля Европа, учейки го от неговите създатели. Паралелно с това, в желанието си да повишава движенческата си култура завършва професионална квалификация в НСА за инструктор по аеробика, каланетика и стречинг. Веднага започва своята кариера като водещ на групови класове по пилатес и стречинг. Една година по – късно основава танцовата общност K Dance Community. Междувременно завършва 1 годишно обучение в платформата на Dance Port Derida и става част от екипа на Derida Company, участвайки в представления на компанията. Към днешна дата е активен съвременен танцьор и организатор на събития. Поддържа своето вдъхновение, помагайки на хората да подобрят благосъстоянието си чрез здравословен начин на живот.

90 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page