facebook-domain-verification=ixr9kfz06vjru08ae5qbu3y89lg1y9 ixr9kfz06vjru08ae5qbu3y89lg1y9 Интервю с Катерина Борисова за пътя й в киното и танците
top of page

Интервю с Катерина Борисова за пътя й в киното и танците


"Обичам да експериментирам, да разказвам истории, да създавам светове и емоции, откровена е чаровната дама, която не може да се ограничи само до една творческа сфера"


Откъс от интервюто за вестник "Дума":


- Ако трябва да се представите на непознати, какво казвате - режисьорка, сценаристка или танцьорка е Катерина Борисова?

- По професия съм кинорежисьор, имам своя компания за филми и видеа - "Семперия филмс". Писането още в младежките ми години разпали интереса към киното, към това да претворявам текста в звукозрим образ и на практика ме отведе до режисурата. Смятам, че тя е голямата ми страст. Паралелно винаги съм се занимавала с танци и това не е спирало до ден днешен. Така че възприемам себе си най-вече като артист, който обича да експериментира, да разказва истории, да създава светове и емоции по един или друг начин. През годините установих, че не мога да се огранича до една творческа сфера, тъй като всяка от изброените има своето очарование и едновременно с това - ограничения.

- И все пак - кое от заниманията ви носи най-голямо удовлетворение?

- Истинско вдъхновение за мен е, когато съм на снимачната площадка. Там се развихрям и се чувствам в свои води, харесва ми адреналинът, концентрацията, бързите решения, които понякога трябва да взема. Когато работя по корпоративно видео, невероятно удоволствие е да уловя същността на клиента, не само на нуждите му, но на светочувствителността му.

Отстрани да правиш кино изглежда чудесно и процесът наистина е магичен, но едновременно с това е изключително бавен и понякога много мъчителен за твореца. Тръгваш с импулс, емоция, идея, но зависиш от още много хора. Това е работа в голям екип за доста време напред... При повече късмет за около 2-3 години - имаш филм. Обикновено минават поне 4 години. Да, удовлетворението е огромно, но това е много време. Така стигаме до причината да се занимавам и с танци. За мен те са бързият начин да творя и ми носи изключителна радост и умиротворение.


Цялото интервю с Катерина Борисова може да прочетете в сайта на в-к "Дума" като последвате линка:

bottom of page